Geen fairplay in het voetbal van Israël

Voetbal laat weinigen onberoerd, je speelt het zelf, gaat kijken naar de wedstrijd van je broer of zus, je kijkt het op tv of ziet uitgelaten supporters lopen door de straten van je stad of dorp.
Voetbal is een wereldwijde verbinding, die zorgt voor samenwerking op verschillende vlakken: organisatie, sportbeleving, feest vieren, … Voetbal gaat om verbinding en respect.
Israël bezet al decennialang de Palestijnse gebieden, beheerst het dagelijkse leven van de Palestijnen, waaronder ook de voetbalclubs en hun spelers. Toch zit Israël mee in de UEFA (Europese voetbalbond) en de FIFA (internationale voetbalbond).
Het beleid dat Israël voert is in strijd met de ethische code van de FIFA. Het zou dus een logische stap zijn om Israël uit te sluiten tot het zijn beleid aanpast. Israël uitsluiten kan nu, want de FIFA organiseert zijn jaarlijks congres op 28 en 29 mei.
Lees hier meer informatie: https://bdsmovement.net/news/fifa-urged-organizations-representing-millions-expel-israeli-clubs-settlements
Of lees ons dossier: https://www.palestinasolidariteit.be/sites/default/files/Def_Voetbalboycot%20Dossier_1.pdf

met deze foto erbij 

https://latuffcartoons.files.wordpress.com/2012/06/uefa-latuff0001-copie.gif