3) Palestina Solidariteit heeft een nieuwe medewerker

Annelore verlaat na 7 maanden Palestina Solidariteit. Na een interim vervanging bleef ze nog enkele maanden langer bij Palestina Solidariteit. “Ik kreeg als nieuweling de kans te mogen werken voor een vzw vol gemotiveerde mensen. Mijn werk richtte zich op de campagne tegen G4S, fondsenwerving, de externe communicatie en het uitwerken van een nieuwe vrijwilligerswerking. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kris de opgestarte projecten met volle overtuiging zal verderzetten en met een hoop nieuwe ideeën zal bijdragen aan de toekomst van vzw Palestina Solidariteit!”

Begin mei start er dus een nieuwe halftijdse secretariaatsmedewerker voor onze vzw: Kris! Hij leerde de organisatie kennen tijdens de inleefreis van 2011, toen hij voor het eerst ondergedompeld werd in het dagelijkse leven van Palestina. Nadien kwam hij regelmatig terug naar onze activiteiten en hielp hij af en toe mee. Nadat hij in 2014 zes maanden vrijwilligerswerk deed in Bethlehem, besloot hij een bijkomend engagement op te nemen als waarnemend lid van de Raad van Bestuur. De nodige kennis en ervaring heeft hij dus zeker in handen!

Kris kijkt ernaar uit om zijn gedrevenheid en passie voor Palestina op professionele manier verder te zetten. We laten hem even aan het woord en vragen hem naar zijn motivatie: "Een van de boeiendste aspecten van Palestina Solidariteit vind ik het feit dat de organisatie gedragen wordt door enthousiaste vrijwilligers die in hun vrije tijd een steentje willen bijdragen aan een betere wereld. Mensen met een verschillende achtergrond die hun verontwaardiging omzetten in positieve energie om zo verder te bouwen aan een betere maatschappij." Kris zal zich de komende tijd dan ook focussen op campagnes en creatieve activiteiten om het bewustzijn en de kennis over Palestina te vergroten. Ook zal hij werken aan de promotie van concrete, eenvoudige actiemiddelen als BDS (boycot divestment sanctions) waar iedereen met een hart voor Palestina kan aan meedoen. Hoe meer mensen we bereiken, hoe meer invloed we immers kunnen uitoefenen bij politici.

Zoals Annelore hiervoor, kan je hem bereiken via secretariaat@palestinasolidariteit.be

Welkom Kris!