Tussentijdse berichten

 

Een tipje van de sluier van wat nog komen gaat: we rekenen op uw steun!

 

Palestina Solidariteit kijkt terug op een zeer actieve eerste helft van 2014 en we kijken vol spanning uit naar het in praktijk brengen van heel wat projecten  dit najaar.

Overal waar we komen in Palestina zijn mensen trots op België en laten ze ons de beelden zien van de acties en betogingen deze zomer in Brussel.

Ondanks de vakantie was Palestina Solidariteit uiterst actief tegen de aanvallen op de burgerbevolking in Gaza . We namen het voortouw en ondersteunden verschillende initiatieven; organisatie van  betogingen en manifestaties, we verzamelden handtekeningen voor brieven ondertekend door prominente figuren, academici, BV’s, artsen, Palestijnen en Israëliërs. We gingen in gesprek met vele journalisten van de Standaard tot P-magazine.

Dit alles bovenop de vele evenementen die reeds georganiseerd werden in 2014 (conferentie, workshops, acties tegen G4S en inleefreizen). 

 

Een tipje van de sluier van wat er nog gaat komen:

  • 27 september solidariteitsmaaltijd!
  • We hebben de nodige fondsen verzameld voor de ‘Palestina van de kaart geveegd’ postercampagne die dan ook zal verschijnen in mei 2015.
  • De Stop G4S-campagne loopt reeds zeer goed in Gent en we hopen dan ook op een succes in de nabije toekomst. We zijn blij dat Intal de Stop G4S-campagne zal versterken.  De campagne zal nationaal verder uitgebreid worden.
  • De Vredesloop in Ieper 2014 koos als thema onze campagne: Gevangenschap is geen kinderspel
  • Actief advocacy-werk gericht aan de EU en de Belgische regering
  • Een rondreis in Palestina met journalisten
  • Een 2de sessie Palestine for dummies i.s.m. de Pianofabriek in Brussel
  • Café Palestine wordt verdergezet: allen welkom vanaf 4 september.

 

We hopen voor deze en nog vele andere activiteiten op uw steun te kunnen blijven rekenen. Dankzij jullie steun aan petities en deelname aan activiteiten kunnen wij meer druk zetten op het beleid.  

We vragen het niet graag, maar zalen huren, een secretariaat bemannen, posters drukken, geluidsinstallaties huren etc. kost geld.  Een gift van u, 10-20 of 50 euro geeft ons dat extra duwtje in de rug om er voor 100% voor te blijven gaan.

Veel dank bij voorbaat.

 

IBAN: BE64 5230 8014 8852

BIC: TRIOBEBB

Op naam van: Palestina Solidariteit vzw

Adres: Ectorsstraat 19, 3400 Landen

Vermelding: werking Pal-Sol

Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Meer info over hoe u ons verder kan steunen, kan u hier vinden.  Indien u specifieke projecten in Palestina wil steunen, kan u hier een kijkje nemen.

 

 

 


 

Solidariteitsmaaltijd zaterdag 27 september, Gent

 

U kan zich nu ook inschrijven voor onze solidariteitsmaaltijd.  Uw vrienden en familie zijn ook meer dan welkom!  U steunt ons er niet alleen mee, u krijgt er ook een lekkere maaltijd voor in de plaats.  Meer info hieronder!


 

 


 

Meer activiteiten

 

U kan steeds de kalender op onze website bekijken om op de hoogte te zijn van de komende activiteiten.  Hier kan u een opsomming vinden van de volgende acties:

 

- donderdag 4 september: 19u, Café Monk, Sint-Katelijnestraat 42, 1000 Brussel: Café Palestine

- vrijdag 5 september: 17.30, Ministerie van Buitenlandse Zaken: Samenkomst met Noodplatform Gaza om einde van de blokkade te eisen

- vanaf 13 september: Watermaal-Bosfoort: Israël-Palestine, au-delà des préjuges

- dinsdag 16 september: 19u, CC Het Perron, Fochlaan 1, Ieper: voorstelling 'Gevangenschap is geen Kinderspel' i.s.m. Käthe Kollwitz Vredesloop

- donderdag 18 september: 19u, Vennestraat 98, Gent: Slingshot Hiphop i.s.m. Palestina Solidariteit