Schrijf eens

Het is heel belangrijk om te reageren op de berichtgeving en om uw mening bekend te maken. Volg het voorbeeld van onderstaande personen die volgende brieven schreven:

Vredesgesprekken (gepubliceerd in De Morgen van 30.7.2013, p. 11)

De Israëliers zijn geduldige en pientere onderhandelaars en John Kerry is hun handlanger. 104 Palestijnse gevangenen laten ze vrij in ruil voor het heropstarten van de vredesbesprekingen. Ze zijn ze misschien liever kwijt dan rijk.

Nu ligt de bal in het kamp van de tegenpartij om toegevingen te doen. En dat zal weer gaan over grond. Geen morzel onterecht gebied zal terug naar de Palestijnen gaan. Liever mensen vrijlaten die toch een vervaldag hebben dan grond weggeven dat eeuwigdurend Groot Israël zal verrijken.

Niet voor niets staat in de grondwet van Israël geen enkel artikel over de grenzen van het land.

Lucienne Colpaert, Dendermonde

Samenwerking van de Leuvense universiteit met een Israëlisch wapenbedrijf (verstuurd op 12 augustus naar De Standaard)

Ik heb met veel belangstelling het interview met de nieuwe Leuvense rector Rik Torfs in De standaard van 12 augustus gelezen. Er is een niet onbelangrijk onderwerp dat niet aan bod komt. De Leuvense universiteit werkt via het Europese onderzoeksprogramma Seventh framework programme (FP7) mee aan drie onderzoeksprojecten (SARISTU, INFUCOMP en ALAMSA) waaraan ook het Israëlische vliegtuig- en wapenbedrijf Israel Aerospace Indistires (IAI) deelneemt. Dit bedrijf maakt commerciële vliegtuigen, maar vooral militaire vliegtuigen, waaronder onbemande gevechtsvliegtuigen (drones) die tijdens de Israëlische bombardementen in Gaza werden ingezet. Misschien kan de nieuwe rector ook deze samenwerking eens herbekijken

Werner De Bus, Brussel