Palestina voor dummy’s: basisvormingen met brunch

 

Jij bent geïnteresseerd in Palestina?  Je weet dat er onrecht geschiedt, maar je begrijpt niet hoe de vork juist aan de steel zit?  Je wil een duidelijk overzicht krijgen van het Israëlisch-Palestijns conflict, maar weet niet waar te beginnen?  Dan heeft Palestina Solidariteit dé oplossing voor jou!

In februari worden er in zowel Gent als Brussel drie basisvormingen gegeven

De eerste vorming gaat door op zaterdag 8 februari en gaat in op de geschiedenis van het conflict:

Zionisme, de Balfour-verklaring, het Britse mandaat, de Nakba, de Naksa, de Eerste Intifada, de Oslo-akkoorden, de Tweede Intifada.  Al deze begrippen worden toegelicht aan de hand van foto’s, kaarten en beeldfragmenten..

De tweede vorming gaat door op zaterdag 15 februari en legt de focus op de huidige situatie van de Palestijnen in Israël, de bezette Palestijnse gebieden en wereldwijd:

De apartheidsmuur, de illegale kolonies, de checkpoints, de vluchtelingen, de Israëlische schending van de mensenrechten van de Palestijnen.

De laatste vorming gaat door op zaterdag 22 februari en legt een nadruk op de medeplichtigheid van de EU en Europese bedrijven aan de bezetting van Palestina.  Daarnaast wordt er uit de doeken gedaan wat het verzet van de Palestijnen momenteel inhoudt én wat jij kan doen.  Er wordt uitgelegd wat BDS (Boycot, Desinvestering, Sancties) inhoudt.

  

Een vorming, inclusief brunch, kost 6 euro en wordt cash betaald op de dag zelf.  Indien je de drie vormingen wil bijwonen, betaal je 15 euro (te betalen bij de eerste vorming).

Elke vorming duurt een tweetal uur en begint om 10.30.

Er zullen ook boeken, dvd’s en solidariteitsmateriaal te koop aangeboden worden.

De vormingen gaan door in een huiselijke sfeer en een kleine groep, waardoor er veel ruimte is om in te gaan op jouw specifieke vragen.  Jong en oud, religieus, atheïst, dik en dun; iedereen is meer dan welkom!  Wel zeker inschrijven voor 3 februari, want de plaatsen zijn beperkt!  Stuur een mailtje naar secretariaat@palestinasolidariteit.be, met vermelding van jouw naam, het aantal personen die wensen te komen, jouw eventuele voorkennis over het conflict, waar je de vorming zou willen volgen (Brussel of Gent) en de data van de vormingen die je zou willen volgen.

Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin de exacte plaats van de vormingen.