Oproep: maak jouw gemeente G4S-vrij!

Momenteel is het te gemakkelijk voor private bedrijven zoals G4S om te profiteren van Israëls apartheidsbeleid. Wij willen het hen moeilijker maken en daar hebben we jou voor nodig!

Private bedrijven hebben een groot aandeel in de bezetting van de Palestijnse gebieden en in Israëls apartheidsregime. In 2014 verscheen het rapport ‘Made in Illegality’ dat aantoont dat bedrijven van de EU en België in de illegale Israëlische kolonies actief zijn. België mag geen assistentie verlenen aan de instandhouding van een illegale situatie en moet daarom maatregelen nemen om alle banden tussen zijn economie en de economie van het illegale Israëlische koloniebeleid stop te zetten. Wij willen België graag herinneren aan die plicht en de staat dus aanmanen om geen contracten af te sluiten met multinationale bedrijven in België die medeplichtig zijn aan de Israëlische schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten in het algemeen. Door de levering van bewakingsdiensten- en apparatuur aan Israëlische gevangenissen, illegale kolonies, checkpoints en de apartheidsmuur is G4S ook medeplichtig.

Terwijl de situatie van de Palestijnen steeds erger wordt als gevolg van de Israëlische bezetting en haar apartheidsbeleid, kiest G4S ervoor om deel te nemen aan activiteiten die helpen aan de handhaving van de illegale kolonies en de militaire onderdrukking. Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om de universele mensenrechten en het internationaal recht te respecteren. Daarom vragen wij dat G4S zich onmiddellijk terugtrekt uit Israël en zich niet meer schuldig maakt aan de instandhouding van Israëls bezettings- en apartheidspolitiek. Om druk uit te oefenen op G4S richten we ons op Belgische overheidsinstanties om geen contracten meer af te sluiten met dit bedrijf. Draag jij ethisch ondernemen en mensenrechten hoog in het vaandel? Help ons dan het Stop G4S-netwerk in België uit te breiden.

10277888_726197990736565_7278063615846330752_n.jpg

Wat kan je nog concreet doen?

-          Ga na welke activiteiten G4S in jouw gemeente, buurt, bedrijf heeft.

-          Ga in dialoog met bedrijven/instituties die diensten aankopen van G4S

-          Schrijf een brief aan de redacteur van je lokale krant

-          Organiseer acties

-          Neem contact op met lokale politici voor een interpellatie tijdens de gemeenteraad

Neem een kijkje op www.palestinasolidariteit.be/acties/stop-g4s en neem contact op met ons voor ondersteuning: campaign@palestinasolidariteit.be