Nieuws van Palestina Solidariteit

Inleefreizen Palestina/Israël: voorjaar en zomer 2014

Kom het zelf zien : op inleefreis naar Israël en Palestina: een unieke kans, alle zintuigen worden geprikkeld in dit land van melk en honing.

Geniet van de Oosterse cultuur, gastvrijheid en natuur. Ervaar zelf hoe het is om in een land vol conflicten je dagelijkse bezigheden te doen. Bezoek Hebron waar het hele centrum is afgesloten ter protectie van een groep Israëlische kolonisten in het centrum van de stad. Maar ook Bethlehem, Ramallah, Nablus, Jeruzalem, Jenin, Tel Aviv, een kolonie, Palestijnse boeren, diverse organisaties, Israeli Comittee against house demolitions, Stop the Wall campaign, Israëlische vredesorganisaties, ex-soldaten die zich uitspreken, orthodoxe zionistische kolonisten, de apartheidsmuur, vluchtelingenkampen, leden van politieke organisaties, ...

In 2014 organiseren we twee groepsreizen, nl. in het voorjaar en in de zomer. Elke reis wordt voorafgegaan door 3 voorbereidende vergaderingen en achteraf is er een evaluatie. (de reis duurt 10 dagen)

info@palestinasolidariteit.be

Meer info: http://www.palestinasolidariteit.be/acties/inleefreizen.html

 

Dank aan de sponsors van de kortfilm over kindgevangenen in Palestina

 

Palestina solidariteit dankt van harte alle mensen die de kortfilm financieel steunden. Dankzij uw bijdrage hebben wij het beoogde bedrag behaald en kunnen we dit project realiseren.

Op 19 december zal de première te Gent zijn (we zoeken nog een zaal, maar houd toch al de datum vrij) en wordt u uitgenodigd.

We hopen dat deze kortfilm een duw zal geven aan onze jaarcampagne over de kindgevangenen in Palestina.

 

Steun Palestina Solidariteit door een doorlopende opdracht voor een gift

Palestina Solidariteit organiseert elk jaar een conferentie (in 2012 over de Palestijnse kindgevangenen), twee inleefreizen naar Palestina, drie vormingsnamiddagen (Palestina Actueel) en één solidariteitsmaaltijd met film of spreker. Om de twee maanden publiceert Palestina Solidariteit een nieuwsbrief met heel wat actualiteit. Bijna elke maand wordt een persbericht naar de media gestuurd. We roepen ook regelmatig op tot deelname aan solidariteitsacties. We geven infobrochures uit, we stappen regelmatig naar politici om de rechten van het Palestijnse volk te verdedigen en we steunen ook projecten ter plaatse in Palestina.

Als je onze werking wil steunen, kan je aan je bank een doorlopende opdracht geven voor een gift. Je moet dan wel het bedrag vermelden (bv. 5, 10, 15€) en de frequentie (jaarlijks of maandelijks of 2 - 4 - 6 maal per jaar).

Je kan een modelformulier aanvragen voor jouw bank bij ons secretariaat: 02-501.67.49 secretariaat@palestinasolidariteit.be ofinfo@palestinasolidariteit.be