Het Israëlisch leger vernielt een dorp dat door de Europese Unie werd gefinancierd.

CAPJPO-EuroPalestine, donderdag 27 juni 2013

 

Het Israëlisch leger heeft op donderdag 27 juni 2013 de tenten, de serres, de waterputten en de zonnepanelen vernield die waren geïnstalleerd in het Palestijnse dorp Susya, ten zuiden van Hebron – Al Khalil. Die voorzieningen maakten deel uit van een programma van “duurzame ontwikkeling” van de Europese Unie.

Een 300-tal Palestijnen leefden tot nu toe, zo goed en zo kwaad als dat ging, in dat dorp, in tenten en barakken van golfplaat. Het bouwen van woningen in steen was er reeds verboden door het leger van de bezetter, meldt de Israëlische krant Haaretz.

(Israëlische bulldozer in actie in Susya ; foto: Rabbis for Human Rights, Rabbi’s voor mensenrechten)

Het doel van Israël is ronduit over te gaan tot de etnische zuivering van de hele zone.

De viceconsul van Frankrijk in Jeruzalem was getuige van de scène, en dus ook van het goede gebruik dat Israël maakt van het geld van de Franse en Europese belastingbetaler. Maar zoals gewoonlijk, zullen de Europese regeringen niets ondernemen.

In de onmiddellijke omgeving van Susya waren kolonisten op hetzelfde tijdstip rustig bezig twee huizen te bouwen in hun “voorpost” Mitzpeh Avigayil.

Bron: http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-orders-west-bank-village-to-tear-down-tents-solar-panel-set-up-by-eu.premium-1.532369

CAPJPO-EuroPalestine

 

Israël intensifieert de diefstal van Palestijns land en de uitzettingen

CAPJPO-EuroPalestine, woensdag 26 juni 2013

 

      Op maandag 24 juni 2013 werd in het Israëlische parlement het “plan Prawer-Begin” gestemd, dat de verplaatsing voorziet van 30 000 à 70 000 bedoeïenen uit de Naqabwoestijn (in het Hebreeuws Negev of Negeb). Het plan voorziet en de inbeslagname van hun land, om ze te concentreren in achtergestelde stedelijke gebieden. De Israëlische bewindslui kondigen donderdag de diefstal aan van nieuw land, in de buurt van Nablus.

Zonder zich iets aan te trekken van de “aanbevelingen” van de Verenigde Naties en van het Europees parlement tegen de vernieling van die Negev-dorpen en de uitdrijving van hun bewoners, zal de Israëlische regering haar dreigementen dus uitvoeren. Het gaat slechts om “verbale aanbevelingen” van de Verenigde Naties waaraan geen sancties verbonden zijn,

Bovendien kondigt de israëlische regering aan, nieuw land van Palestijnen in beslag te zullen nemen in de streek van Nablus, om het tot “militair gebied” om te vormen. Een klassiek procedé, in de regel gevolgd door het toewijzen van dat land aan kolonisten.

Het gaat over 379 dunums land van het dorp Kafr Qalil nabij de kolonie Bracha, land dat toebehoort aan Muhammad Abu Zarur, Samih Sadqa, Bassam al-Shaqa, Abdul Fattah Kashkash, Muhammad Qani, Kathem Abdul Ghani, Jamil Khader en zijn broers.

Het bevel komt van de militaire commandant van Cis-Jordanië, Nitsan Alon. Meer dan 950 dunum werden onlangs al geconfisqueerd in de nabij gelegen dorpen Azmut, Huwwara, Awarta, Rujeib en al-Naqura, die “te dicht bij de kolonies” werden bevonden.

http://www.maannews.net/eng/ViewDet...

CAPJPO-EuroPalestine