GAZA BROCHURE

 

Werner Van de Walle hield tijdens de oorlog van 2014 een dagboek bij. Dit document vindt u als de ‘Gaza brochure’ op http://www.palestinasolidariteit.be/content/gaza-brochure.

Een fragment:

“Wanneer in de zomer van 2014 de bommen vallen op Gaza, dringt zich eens te meer een mengeling van emoties op. Het zal toch weer niet waar zijn, het zal toch niet nog erger worden, het zal toch wel ophouden...? Met als overheersend gevoel dat van totale machteloosheid, gecombineerd met groeiende woede en weerzin. Dat scenario doet zich geregeld voor, veel te geregeld. Maar nu wordt, alweer, een rode lijn overschreden. Met het platbombarderen van een stad en aangrenzende regio, een voorschoot groot: Gaza dus. De grootste openluchtgevangenis ter wereld, in een gebied niet groter dan Groot-Antwerpen. En waarvan de bewoners maar zichzelf moeten bewaken.”

 

IMG_2754.JPG

Uitzicht vanuit moskee in Shujaiyah. Deze wijk, aan de oostkant van Gaza stad, werd nietsontziend gebombardeerd in juli 2014. Daarbij vielen vele doden en werd een groot deel van de wijk – huizen, winkels, auto's ... - volledig verwoest.