Friends of the Palestinian Circus School !

Dames en heren,

appelen en peren

mogen wij u presenteren …

Friends of the Palestinian Circus School !

De Palestijnse Circusschool in Birzeit biedt Palestijnse kinderen en jongeren circuslessen aan. Op die manier introduceert de Circusschool een nieuwe kunstvorm in Palestina maar werkt ze tegelijk ook aan de versterking van het creatieve en fysieke potentieel van de Palestijnse jongeren, met de bedoeling hen de kracht te geven om positief bij te dragen aan de samenleving.

De school zorgt niet enkel voor opleiding, maar creëert ook spektakels waarmee het circus door het land en de wereld trekt. Zo zaait het circus ook hoop in de harten van de Palestijnen, promoot het de vrijheid van expressie, brengt het verhaal van Palestina naar de buitenwereld en toont het lokaal en internationaal dat ook in een verdrukt Palestina kunst nog steeds een plaats heeft, ondanks alle problemen waarmee hun samenleving af te rekenen krijgt.

De school werd in 2006 opgericht door Shadi Zmorrod en Jessika Devlieghere. Vandaag volgen zo’n 200 jongeren van 9 tot 27 jaar les op verschillende locaties op de Westelijke Jordaanoever en vormde zich een hecht en professioneel team van lesgevers en begeleiders.

De school is een onafhankelijk, non-profit en zelf bedruipend privé initiatief. Ze werd erkend door de Palestijnse Autoriteit in 2007. Financiële middelen komen uit allerlei fondsen, projectsubsidies en bijdragen van sympathisanten.

Vrienden van …

Met de ‘Vrienden van de Palestijnse Circusschool’, opgericht in 2013, willen we de werking van de Palestijnse Circusschool ondersteunen. Al sinds de oprichting van de school, konden zij rekenen op de steun van vrienden en kennissen en ontstonden er allerlei losse initiatieven om geld in te zamelen voor de Circusschool.

Met de vzw ‘Vrienden van de Palestijnse Circusschool’ bundelen we die losse initiatieven en geven we de mogelijkheid om op een transparante manier de school te ondersteunen. We willen een ambassadeur zijn van de Palestijnse Circusschool in België en tegelijkertijd ons financiële steentje bijdragen aan de werking in Palestina. Dit doen we aan de hand van verschillende projecten, activiteiten en samenwerkingsverbanden. Aansluiten bij de vzw Vrienden van de Palestijnse Circusschool kan en mag altijd. Je creativiteit, zin voor initiatief, vrijwillige inzet, financiële bijdrage zijn meer dan welkom. Je kunt ons contacteren via contact@palcircus.be

 

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze website www.palcircus.be en Facebookpagina www.facebook.com/friendsofthepalestiniancircusschool