18. Overlevenden Holocaust protesteren tegen bloedbad in Gaza

 

Overlevenden Holocaust protesteren tegen bloedbad in Gaza

De Morgen online 23/08/14, 21u04  − Bron: ANP http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/2006132/2014/08/23/Overlevenden-Holocaust-protesteren-tegen-bloedbad-in-Gaza.dhtml

Holocaustoverlevenden hebben met een advertentie in de Amerikaanse krant The New York Times geprotesteerd tegen "het bloedbad onder de Palestijnen in Gaza''. De 327 ondertekenaars uit Europa en de Verenigde Staten zijn overlevenden en nabestaanden van slachtoffers en overlevenden van de genocide door de nazi's.

In de advertentie veroordelen ze ook de "voortdurende bezetting en kolonisatie van historisch Palestina''.

"Racistische ontmenselijking"
"We zijn gealarmeerd door de extreme, racistische ontmenselijking in de Israëlische maatschappij'', schrijven ze over de manier waarop in Israël over Palestijnen wordt gesproken.

Tegen Elie Wiesel
Ook richten ze zich tegen winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Elie Wiesel, zelf een overlevende van de Holocaust. "Joden hebben het offeren van kinderen 3500 jaar geleden afgewezen. Nu is het de beurt aan Hamas'', had Wiesel geschreven in een eigen advertentie.

Economische, culturele, academische boycot
Volgens de ondertekenaars van de advertentie misbruikt hij zo ,,onze geschiedenis'' om te rechtvaardigen dat "Israël de Gazastrook vernietigt en meer dan tweeduizend Palestijnen heeft vermoord''.

Tot slot roepen ze op tot een "volledige economische, culturele en academische boycot van Israël''.