02/10 Addameer @ UGent

Beste,

Op woensdag 2 oktober nodigt Middle East and North Africa Research Group (MENARG) Gavan Kelly uit, de advocacy officer voor de internationaal gerespecteerde mensenrechten organisatie Addameer. Gavin Kelly zal van de gelegenheid gebruik maken om de situatie te belichten van de Palestijnse politieke activisten die zonder aanklacht maanden- en soms jarenlang onder administratieve detentie worden opgesloten in Israëlische gevangenissen. Achteraf is er uiteraard tijd voor vragen en discussie.

De lezing gaat door op woensdag 2 oktober 2013, van 16.00 – 18.00u, in Auditorium D, Universiteitstraat 4 te Gent. (http://www.ugent.be/ps/nl/contact/overzicht.htm)

Jullie zijn van harte uitgenodigd op deze bijeenkomst. Verspreid deze uitnodiging ook gerust binnen jullie netwerk.

ADDAMEER (Arabisch voor gewetenMensenrechtenorganisatie en gevangenen steungroep is een Palestijnse niet-gouvernementele civiele instelling wiens belangrijkste werk de ondersteuning van Palestijnse politieke gevangenen in Israëlische en Palestijnse gevangenissen is. Het werd opgericht in 1992 door een groep activisten die belangstellingen hadden voor mensenrechten. Het centrum verleent gratis juridische bijstand aan politieke gevangenen en pleit voor het respecteren van hun rechten op nationaal en internationaal niveau. Door het monitoren van de situatie, via juridische procedures, en solidariteitscampagnes werken ze om een halt toe te roepen aan praktijken van foltering en andere schendingen van de rechten van gevangenen. Addameer werkt nauw samen met international organisaties zoals Amnesty International, Human Rights Watch, OMCT en FIDH. Recent riepen ze op om aandacht voor de Palestijnse gevangenen in administratieve detentie. Een systeem dat gebruikt wordt om gevangenen zonder bewijzen, zonder proces en voor onbepaalde periodes langdurig op te sluiten.

http://www.addameer.org

http://www.menarg.ugent.be/