Stop G4S

G4S verkoopt deel activiteiten wegens reputatieschade

G4S verkoopt deel activiteiten in Israël wegens reputatieschade door betrokkenheid in de Israëlische bezetting

Persbericht Palestina Solidariteit 05/12/2016

Na jarenlange campagnes over de hele wereld gaat G4S over tot een gedeeltelijke verkoop van hun activiteiten in Israël. Mensenrechtenorganisaties wezen er op dat G4S in Israël de bezetting faciliteert en winst maakt op kap van de Palestijnse bevolking. In België heeft G4S nog steeds contracten met stad Gent. Palestina Solidariteit roept dan ook op dat deze zo snel mogelijk worden beëindigd.

Ctrl shift alt wedstrijd winnaar: No way through (Geen doorgang !

DEBAT UGENT 5 MAART

Debat: Publiek geld, publieke verantwoordelijkheid: focus op Palestina

 

Tijdens de eerste week van maart vindt er wereldwijd de ‘Israeli Apartheid Week’ plaats, zo ook in de universiteit van Gent.  Naar aanleiding daarvan organiseert Palestina Solidariteit vzw, in samenwerking met het Human Rights Centre van de UGent op donderdag 5 maart een debat met als titel ‘Publiek geld, publieke verantwoordelijkheid: focus op Palestina’.

Nu online! Foto's van debat 'Publiek geld, publieke verantwoordelijkheid: focus op Palestina'

De foto's kan u hier vinden.

Verklaring van ECCP over tiende verjaardag advies van Internationaal Gerechtshof over de Israëlische Apartheidsmuur

VERKLARING EUROPEAN COORDINATION OF COMMITTEES AND ASSOCIATIONS ON PALESTINE (ECCP[i]) 10 JAAR NA DE UITSPRAAK DOOR HET INTERNATIONAAL GERECHTSHOF:

 

AL 10 JAAR LANG BLIJFT DE ISRAËLISCHE ANNEXATIE- EN APARTHEIDSPOLITIEK ONBESTRAFT

HET IS TIJD VOOR GERECHTIGHEID EN VERANTWOORDING

 

Palestijnse organisaties Addameer en OPGAI vragen Stad Gent einde contracten met G4S

Addameer (Prisoners Support and Human Rights Association) en OPGAI (Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Advocacy Initiative) kropen in de pen toen ze vernamen dat Stad Gent voor meer dan 4 miljoen euro contracten heeft afgesloten met het privaat bewakingsbedrijf G4S.  Addameer en OPGAI vragen aan Stad Gent om alle banden met deze omstreden firma te verbreken.

protesten ‘Stop G4S’ in Gent gaan voort

 

Op maandag 23 juni hielden zo’n 50 personen een protestactie voor en tijdens de Gentse gemeenteraadszitting.  Ze eisen de verbreking of niet-verlenging  van de 3 overheidsopdrachten die Stad Gent heeft uitbesteed aan het privaat bewakingsbedrijf G4S. 

Persbericht: Stop G4S-campagne vraagt engagementsverklaring van Gent

maandag 26 mei 2014

Om 17.30 komen verschillende sympathisanten van de Stop G4S-campagne samen aan het stadhuis van Gent om de gemeenteraadsleden te wijzen op hun verantwoordelijkheid bij een eventuele verlenging van een overheidsopdracht aan G4S, een bedrijf dat de mensenrechten en het internationaal recht schendt.

Open brief aan Gents stadsbestuur i.v.m. G4S

Gent, 21 mei 2014

Betreft: Verlenging van overheidsopdracht aan G4S

 

Geacht stadsbestuur,

geachte gemeenteraadsleden,

 

Stop G4S op de 1 mei-stoet in Gent

Op 1 mei waren Palestina Solidariteit, Intal, Vrede vzw en GAPP aanwezig op de stoet in Gent.

Als enige dissidente groep vielen we op.  We riepen de Sp.a-fractie van het stadsbestuur van Gent op een sarcastische toe: "Bedankt voor het vertrouwen in G4S".

Het Gentse stadsbestuur heeft ons tot op heden geen antwoord gegeven over de stand van zaken van de openbare aanbestedingen aan G4S.

Daarom is het tijd voor publieke acties die gedragen worden door de Gentse burgers.

Pages